Flash Bellek Nedir?

Yazar hatice 24/01/2017 0 Yorum Shopping,

İnsanlar var oldukları günden bu yana paylaşma duygularına dayanarak çeşitli gelişimler göstermiş…

 

Duvar resimleri, tabletlere kazınan resim yazıları vb tüm icatlar bilgi aktarımı, bilgi depolaması gibi sebeplerin etkisiyle ortaya çıkmıştır. İnsanoğlu yüzyıllardır öğrenmeyi, öğrendiğini paylaşmayı, anılarını depolamayı amaç edinmiştir. Mağara duvarlarına o anı canlandıran resimler çizmiş. Fotoğraf makinesi, bilgisayar, akıllı telefonlar, tabletler hatta küçücük mp3 çalarlar dahi bilgi depolama odaklı yapılmıştır. Tüm bu teknolojik ürünlerin içinde hepsiyle uyumlu olan her ihtiyacı karşılayabilen flash bellekler olmuştur. Araba teyplerinden tutun da televizyonlara, bilgisayardan tutun da tabletlere kadar hepsine uyum sağlayan flash bellekler her yaşta insanın vazgeçilmezi haline gelmiştir.

Koca koca kasetleri, plakları, fotoğraf albümlerini hatta bilgisayarımızı bile küçücük bir parçayla cebimize alabilir duruma gelmişizdir. Gerçekten de geçmişi düşününce bunun ne kadar harika bir teknoloji olduğunu anlamamak elde değil.

 

4 yaşında çocukların çizgi filmini cebinde taşıyıp gittiği yerdeki televizyonlara takabildiğini düşününce sadece sabahları izleyebildiğimiz çizgi filmi hatırlayıp gülümseyebiliriz.

Flash bellek öğrenciden esnafa, iş adamından memura, anneden çocuğa herkesin belirgin ihtiyaçları arasında yerini almış bulunmaktadır… Çünkü biz insanlar her anlamda kolayı seviyoruz. Hayatımızı kolaylaştıran her teknolojiyi çabucak sahipleniyoruz.

Yorum yazın