Flash Belleklerde Hangi Baskı Türü Kullanılır?

Yazar hatice 01/06/2017 0 Yorum

FLASH BELLEKLERDE HANGİ BASKI TÜRÜ KULLANILIR?

Bilindiği gibi son dönemlerde promosyon ürünleri alanında en çok tercih edilen ürünlerden biri de usb bellekler olmuştur. Diğer bir çok ürüne göre fiyatı biraz daha yüksek olsa da işlevi sayesinde çok tercih edilen usb belleklerde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Bunların başında baskı kalitesi gelmektedir. Öncelikle isterseniz usb belleklerde kullanılan genel baskı türlerine göz atalım...

Lazer Baskı: Metal ve ahşap ürünlerde tercih edilen bu baskı yöntemi ürünlerin üzerine kazıma yöntemiyle logo basımı yapmaktadır. Lazer baskıda kazınan materyalin alt zemin rengi ortaya çıkmaktadır. Renk seçme gibi bir şansınız yoktur. Açık renkli zeminlerde alt zemin de genelde açık renkli olduğu için çok fazla tercih edilmemektedir. Koyu renkli metallerde daha çok tercih edilmektedir. Lazer baskı kazıma baskı olduğu için boya ile yapılan baskılar gibi belli zaman sonra kaybolup gitmemektedir. Bu nedenle daha avantajlıdır.

UV Baskı:UV Baskı ülkemizde son bir kaç yıl içinde aktif olarak kullanılmaya başlanan bir baskı yöntemidir.  Renkli baskı yöntemi olan UV baskı ultraviole baskı olarak da anılmaktadır. 1 sn kuruma süresi ve dayanıklılığıyla bilinen UV baskı sayesinde canlı görsellerinizi promosyon usb bellek ürünlerinin üzerine basabilirsiniz.

Tampon Baskı: UV Baskı sisteminin çıkmasıyla birlikte kullanımı düşen bu baskı yönteminde tüm renkler tek tek basılmaktadır ve resim vs. basma gibi bir şansınız yoktur. Bu nedenle canlı görselleri tercih ediyorsanız bu baskı yöntemi tercih edilmemektedir.

 

Yorum yazın